De Carrièrehanddruk
 

De Carrièrehanddruk

De maatschappelijk verantwoorde handdruk voor de carrière van uw medewerker bij ontslag of ziekmelding


Ambassadeurs en partners


Ontvang een kosteloze inspiratiesessie met certificaat t.w.v. € 895
 

De Carrièrehanddruk® - snelle en landelijke transitie naar nieuwe baan of bij persoonlijke ontwikkeling

Investeren in de carrière van uw (ex-) werknemer bij outplacement, verzuim, loopbaanadvies, loopbaanbegeleiding en werving & selectie. Een sociaal plan!


De Carrièrehanddruk® ... alles voor elkaar bij ontslag of ziekmelding

Als u ontslag moet aanzeggen of bij ziekmelding, dan is dit voor beide partijen vaak een vervelende, teleurstellende, dure en langdurige procedure. De werkgever kan ontslag soms niet voorkomen. De Carrièrehanddruk® zorgt voor een snelle transitie naar een nieuwe baan. Uw werknemer blijft duurzaam inzetbaar.

Download de flyer met standaard offerte (PDF)


Duurzaam ondernemers- en HR beleid

Goed werkgeverschap kan worden vertaald met een Carrièrehanddruk®. Een maatschappelijk verantwoorde handdruk en ethisch stempel voor de carrière van uw medewerker bij ontslag of ziek-uit-dienst-melding. De Carrièrehanddruk® is een traject gericht op persoonlijke ontwikkeling van uw werknemer en houdt rekening met uw bedrijfsontwikkeling. En als beloning voor de werkgever een kosteloze inspiratiesessie met een certificaat Sociaal Ondernemerschap. U krijgt gratis bedrijfskundig advies!


Dialoog boven juridische kaders

Voor de werkgever en de werknemer wordt met De Carrièrehanddruk® voorkomen, dat er een langdurig traject in moet worden gegaan van wettelijke bepalingen en regelgeving rondom de huidige transitievergoeding of ziekengeld. De Carrièrehanddruk® is ontwikkeld voor het vinden van nieuw werk en om in dialoog te blijven. Het helpt voorkomen dat werknemers onnodig afhankelijk worden van sociale zekerheden of voorzieningen. Een traject voor oplossingsgerichte ondersteuning in begeleiding en bemiddeling bij maatschappelijk verantwoorde outplacement en loopbaanadvies.

De Carrièrehanddruk® zorgt er voor dat de kansen op duurzame inzetbaarheid - dus behoud van werk - worden vergroot. Dat de werknemer geen verdere financiële of andere uitzichtloze situaties tegemoet hoeft te zien. De loopbaan van de werknemer staat volledig centraal vanuit zijn eigen visie, passie en onafhankelijkheid en is gericht op de nieuwe economie.


De Carrièrehanddruk® bij doorstroom en instroom

Naast het inzetten van De Carrièrehanddruk® bij loopbaanadvies (ontslag of ziekmelding), kunt u deze ook inzetten voor loopbaanbegeleiding (doorstroom) en werving & selectie (instroom). Hier staan ook de ambitie van de werknemer en de visie en missie van de werkgever centraal en begint de dialoog met het maken van goede afspraken bij aanvang van de nieuwe werkzaamheden.


Ons onderscheid is gericht op de juiste balans tussen persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsontwikkeling

De Carrièrehanddruk® is gericht op persoonlijke ontwikkeling en houdt rekening met de bedrijfsontwikkeling. Een traject waarbij de werkgever ook wordt ontzorgd en oplossingsgericht kan werken. De werkgever ontvangt voor zijn inspanning een kosteloze inspiratiesessie vanuit de Structura Groep, waarbij het certificaat Sociaal Ondernemer wordt uitgereikt.

De dienst is ontwikkeld uitgaande van goede afspraken, duurzame inzetbaarheid en optimalisatie van HR-beleid. Binnen een sociaal plan, de huidige transitievergoeding, ziekengeld, een vaststellingsovereenkomst of bij interne mobiliteit. Voor de werkgever een (extra) investering waartoe hij bereid is en die preventief voor aanspraak op sociale zekerheden en voorzieningen wordt gedaan.


De HanddrukMVO Loont!

 

Waarom 

De Carrièrehanddruk® is als waardecertificaat ontwikkeld vanuit de visie van duurzame inzetbaarheid en optimalisatie van HR-beleid. Het doel is de krachten tussen de maatschappelijke partijen (de (ex)- werkgever, de werknemer en de nieuwe werkgever) te bundelen en preventief te handelen bij (dreigend) ontslag. Het streven is een andere manier van denken en doen te bevorderen vanuit de gedachte van persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsontwikkeling.

Lees meer

 

Voor wie

De Carrièrehanddruk® wordt met name mens- en bedrijfsgericht ingezet en voor de 45-plus en de 27-min doelgroep. Bij outplacement en loopbaanadvies bij carrièredruk. Bij loopbaanbegeleiding en werving en selectie bij doorstroom en instroom. Naast economische omstandigheden van ontslag, ligt de kracht in het vinden van een werkgever waarbij de visie en missie past bij uw persoonlijke ontwikkeling, of waarbij de bedrijfsontwikkeling aansluit bij uw ambitie.

Lees meer

 

Van wie

De Carrièrehanddruk® is een waarde-certificaat, dat u wordt aangeboden door uw werkgever. Veelal vanuit een afvloeiingsregeling, bij individueel ontslag of loopbaanadvies. De werkgever begrijpt dat u veel te bieden heeft, dat u zich over het algemeen afgeschreven en aan de kant gezet voelt of juist dat u zich wilt verder wilt ontwikkelen. De werkgever wil als onderdeel van ondernemend Nederland en vanuit zijn zakelijke principes u kansen bieden om duurzaam inzetbaar te blijven voor de arbeidsmarkt.

Lees meer

 

Advies

Wij voorzien u graag van advies wat De Carrièrehanddruk® voor alle betrokken partijen kan opleveren. In beginsel betreft dit een advies voor de mogelijkheid om duurzame inzetbaarheid van uw werknemer te vergroten. Een deel van de opbrengsten wordt teruggebracht in de maatschappij. Wij werken altijd in een drieledige klantrelatie tussen de (ex-) werkgever, de werknemer en de nieuwe werkgever. De werknemer staat hierin centraal en in overleg met de (ex-) werkgever.

Lees meer

Neem gerust contact op voor een adviesgesprek of bel met 038 458 00 80

 
Award 2013

De Carrièrehanddruk voor werkgevers

Award 2011

De Carrièrehanddruk voor gemeenten en UWV